Som el Pau i la Mireia, llicenciats en història i apassionats per la nostra ciutat, els seus secrets, els seus racons, les seves anècdotes i el seu patrimoni. Des de fa més de deu anys, hem treballat a museus i monuments de la ciutat, hem acompanyat a grups de tota mena, catalans i estrangers, petits i grans. Ens agrada passejar, ensenyar i difondre el què en sabem, explicar, interpretar i comentar amb els que ens acompanyen, per aprendre i descobrir junts noves perspectives.

Els nostres valors van molt lligats a l'Economia Social i Solidària, per això ens estem constituint com a cooperativa. Us volem oferir activitats perquè conegueu experiències de l'Economia Social i Solidària, per això, ben aviat us proposarem rutes dedicades als moviments socials, al cooperativisme actual i passat i us donarem eines perquè conegueu el comerç just i de proximitat del nostre territori. Volem descobrir la ciutat des de perspectives de la gent comuna i dels grups més oblidats, mostrar la ciutat de les dones, dels migrants i de l'obrerisme, explicar les eines de supervivència de les minories, o de les majories reprimides.

Creiem en un turisme sostenible, la defensa del medi ambient i el respecte cap als nostres conciutadans. Per això, als grups més nombrosos utilitzarem radioguies i si ens hem de desplaçar, sempre ho farem en transport públic o bicicletes.

Acompanyeu-nos i segur que junts, aprendrem moltes coses noves i gaudirem d'una bona estona!